Kloosterstraat 70, 2910 ESSEN +32 36901910 info@dbm-essen.be

Wie is wie?

Directeur

De directeur, mevrouw Christel Desaegher, staat in voor de dagelijkse algemene leiding van de school.

TAC

De Technisch Adviseur Coördinator (TAC), Dhr. Danny Uytdewilligen, is lid van de directie en neemt de technische leiding van de school op zich.

• mevrouw Mariette Arnouts - verantwoordelijke personeel

• mevrouw Rita Arnouts

• mevrouw Joke Janssens - verantwoordelijke leerlingenadministratie

• mevrouw Hilde Pleysier - verantwoordelijke afwezigheden

• mevrouw An Van Damme - verantwoordelijke boeken

• mevrouw Els Vermorgen - verantwoordelijke schoolrekeningen

Graadcoördinatie

• mevrouw An Snoeckx - graadcoördinator eerste graad

• de heer Reggie Tilborghs - graadcoördinator tweede graad

• mevrouw Inneke Van Hove - graadcoördinator derde graad

Leerlingbegeleiding

• mevrouw Ellen Smout - verantwoordelijke eerste graad

• mevrouw Mia Uytdewilligen - verantwoordelijke eerste graad

• mevrouw Inneke Van Hove - verantwoordelijke tweede en derde graad

CLB

Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) heeft als opdracht bij te dragen tot het welbevinden van leerlingen en situeert de begeleiding van leerlingen op vier domeinen:

- het leren en studeren
- de onderwijsloopbaan
- de preventieve gezondheidszorg
- het psychisch en sociaal functioneren

De school en het CLB hebben een gezamenlijk beleidscontract opgesteld dat de afspraken en aandachtspunten voor de leerlingenbegeleiding vastlegt. De ouders zijn hierover geconsulteerd via de schoolraad. Niet alleen de school, maar ook jij en je ouders kunnen het CLB om hulp vragen. Het CLB werkt gratis en discreet.

Als de school aan het CLB vraagt om een leerling te begeleiden, zal het CLB een begeleidingsvoorstel doen. Als je 12 jaar bent, de leeftijd waarvan de regelgever vermoedt dat jij voldoende competent bent om dit recht zelfstandig uit te oefenen, zet het CLB de begeleiding slechts voort als je hiermee instemt. In het andere geval of als je jonger bent dan 12 jaar wordt de begeleiding alleen voortgezet na instemming van je ouders. Onze school wordt begeleid door het vrij CLB Voor- en Noorderkempen. Meer informatie vindt u hier terug.

Adres:
Nollekensstraat 7
2910 Essen

Telefoon: 03/667.28.28
Fax:: 03/669.90.46

Scholengemeenschap

Als school maken wij deel uit van de scholengemeenschap SGKSO Noorderkempen.

Coördinerende directeur:

Mevrouw Nancy Lenaert
Hofstraat 56
2910 Essen

Schoolbestuur

VZW KOBA Noorderkempen
afgevaardigd bestuurder Kris Peeters
Kloosterstraat 70
2910 ESSEN

Inrichtende macht

De Inrichtende Macht is de eigenlijke organisator van het onderwijs in onze school. Zij is verantwoordelijk voor het beleid en de beleidsvorming en schept de noodzakelijke voorwaarden voor een goed verloop van het onderwijs.

De Inrichtende Macht van onze school:
Diocesane Inrichtende Machten Bisdom Antwerpen
KOBA VZW