Kloosterstraat 70, 2910 ESSEN +32 36901910 info@dbm-essen.be

Onze troeven

 

 Een warme school met ruim 60 personeelsleden die klaar staan om onze leerlingen met inzet en geduld te begeleiden in hun echte leven.

Onze school biedt een brede eerste graad aan, alsook de richtingen mechanische (vormgevings)technieken, basismechanica, CNC, voeding-verzorging, sociale en technische wetenschappen, verzorging, techniek-wetenschappen, thuis- en bejaardenzorg en kinderzorg.

DBM, meer dan een combinatie van 3 letters!

DRAAGKRACHT
Een aanbod van een brede waaier aan studierichtingen die goed aansluiten op elkaar. Elke leerling mag een goede begeleiding verwachten in verband met zijn of haar studiekeuze.

BEGRIPVOL
Respect voor anderen en materialen is heel belangrijk voor ons. Het personeel staat steeds paraat om eventuele problemen samen op te lossen.

MAATWERK
Elke leerling kan rekenen op de nodige ondersteuning, zowel tijdens de lessen als tijdens de stages en examenperiodes.

 

DBM-Essen, een secundaire school waar ruimte is om jezelf te zijn, waar je je kan ontplooien tot een jongvolwassene die klaar is voor verdere studies of het werkveld en waar je voldoende kansen krijgt om te ontdekken waar je goed in bent.

Kies je voor onze school dan engageren wij ons om samen met jou een traject te starten dat je succesvol kan doorlopen. Samen met de scholen van onze scholengemeenschap garanderen wij dat er op één van onze scholen steeds een plaatsje is dat past binnen je profiel.

Bij ons kan je terecht voor een praktische opleiding die rechtstreeks toegang geeft tot de arbeidsmarkt in zowel de zorg als de metaalverwerkende sector. Sectoren waar werk verzekerd is.

Je kan ook kiezen voor meer theoretische richtingen die toegang geven tot vervolgopleidingen (professionele bachelor, graduaatsopleiding van het hoger beroepsonderwijs en Se-n-Se) om je verder te specialiseren.

 

DBM-Essen is gelegen op een historische locatie waar we steeds aan het vernieuwen zijn.